Ga naar de inhoud

MyHeritage autoclusters, jou DNA matches in blokjes

Autoclusters zijn clusters van DNA-matches die waarschijnlijk allemaal met elkaar verwant zijn. MyHeritage maakt gebruik van een algoritme om deze clusters te creëren en weer te geven in een handig overzicht.

Dit kan ontzettend handig zijn als je op zoek bent naar je biologische familie of als je meer wilt weten over je familiegeschiedenis. Door de autoclusters te bekijken, kun je namelijk zien welke matches waarschijnlijk aan dezelfde tak van de stamboom verwant zijn. Hierdoor kun je gerichter onderzoek doen en kom je sneller tot de juiste resultaten.

bron: MyHeritage.nl

Door de stambomen van je matches in één cluster met elkaar te vergelijken kun je er achter komen wie de gezamenlijke voorouder is. De meest recente gemeenschappelijke voorouder van jou matches onderling en tussen jou en je matches kan verschillend zijn maar uiteindelijk kom je in iedere cluster bij dezelfde personen uit.

Iedere cluster heeft zijn eigen kleur maar er zijn ook grijze blokjes. Aansluitende grijze blokjes kunnen een aanwijzing zijn voor gemeenschappelijke voorouders tussen de clusters die worden weergegeven in de autoclusters.

bron: MyHeritage

De clusters worden onder de grafiek weergegeven in een lijst. In deze lijst kun je ook zien hoe groot de stamboom van iedere match is en de eventuele aantekeningen die je zelf bij de match hebt genoteerd. Er zijn plannen om per cluster de meest in de stambomen voorkomende familienamen en plaatsen te vermelden maar dat is op dit moment nog niet te zien. Je kunt vanuit de lijst de stambomen van je matches openen.

MyHeritage autoclusters zijn dus ontzettend handig als je op zoek bent naar meer informatie over je familiegeschiedenis. Het is een overzichtelijke manier om te zien welke matches aan elkaar verwant zijn en het biedt handige functies om je onderzoek verder te vergemakkelijken.

Gepubliceerd inDNADNA matchesMyHeritage

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *