sidney leslie goodwin the unknown child of the RMS titanic. 14 en 15 april 1912

The unknown child of the Titanic: Sidney Leslie Goodwin

Blog DNA

15 april 1912, de dag waarop de Titanic zonk. Meer dan 1500 mensen verloren hun leven in die ene nacht. Onder hen waren veel kinderen, één van deze kinderen was een jongen tussen de twee en vier jaar oud, die later bekend werd als “The Unknown Child of the Titanic”.

Het verhaal van dit kind heeft de afgelopen eeuw veel mensen beziggehouden, en er zijn talloze pogingen gedaan om zijn identiteit te achterhalen. En na meer dan 100 jaar, is dit mysterie eindelijk opgelost.

Een doorbraak dankzij DNA-technologieën

De doorbraak kwam toen een groep onderzoekers DNA-tests uitvoerde op de stoffelijke resten van het onbekende kind. Ze vergeleken het DNA met dat van nabestaanden van twee families die aan boord waren van de Titanic: de familie Goodwin en de familie Hoffman.

DNA-profiel leidt naar familie Goodwin

Uit de resultaten bleek dat het onbekende kind een afstammeling was van de familie Goodwin. Meer specifiek, het kind was Sidney Leslie Goodwin, een jongen van negentien maanden oud die samen met zijn ouders en vijf broers en zussen aan boord van de Titanic was. Helaas overleefde geen van hen de ramp.

Het is hartverscheurend om te bedenken wat de familie heeft moeten doorstaan. Maar dankzij moderne technologie en DNA-analyse hebben ze nu eindelijk antwoorden en kunnen ze afscheid nemen van hun geliefde familielid.

Het verhaal van “The Unknown Child of the Titanic” is slechts één voorbeeld van de vele tragedies die zich hebben afgespeeld op die noodlottige nacht in april 1912.

Een verhaal van hoop en doorzettingsvermogen

Het nieuws van de identificatie van “The Unknown Child of the Titanic” heeft wereldwijd veel aandacht gekregen. Het is een bijzonder verhaal dat ons herinnert aan de tragedie van de Titanic en de vele levens die daarbij verloren zijn gegaan. Maar het is ook een verhaal van hoop en doorzettingsvermogen. Dankzij moderne technologieën en de vastberadenheid van onderzoekers is het mogelijk geworden om de identiteit van dit kleine jongetje te achterhalen en hem zo een naam te geven.

Ik was een van de onderzoekers en ben erelid van de familie Goodwin.