Online Bronnen: Duitsland

online bronnen genealogie geschiedenis duitsland

Upstalboom

Vereniging voor historisch persoonlijk onderzoek en bevolkingsgeschiedenis in Ostfriesland eV

Federaal archief

Duits en Engels

Matricula

Hier vindt u kerkboeken (doop-, trouw- en overlijdensboeken), ook wel registers of registers genoemd, uit Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Duitsland, Italië, Luxemburg en Servië en Slovenië. 

Geheime staatsarchief van Pruisisch cultureel erfgoed

Het Geheim Rijksarchief Pruisisch Cultureel Erfgoed bewaart ongeveer 35.000 strekkende meter archiefmateriaal, variërend van de 12e tot de 21e eeuw.

Mosaik

Familiekundige vereniging

Alte armee

Europese militaire, sociale en cultuurhistorie van het midden van de 20e eeuw tot het einde van de de eerste wereldoorlog.

Hoofdarchief van de staat Brandenburg

Staatsarchief Berlijn

Duits, Engels

Evangelisches Zentralarchiv in Berlijn

Het Evangelisches Zentralarchiv in Berlijn bewaart de documenten van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) en de Unie van Evangelische Kerken (UEK), evenals hun juridische en functionele voorgangers. Daarnaast verzamelt EZA de nalatenschap van belangrijke protestantse persoonlijkheden en de archieven van kerkbrede instellingen en verenigingen.

Arolsen Archives

De Arolsen Archives zijn een internationaal centrum over nazi-vervolging met ’s werelds meest uitgebreide archief over de slachtoffers en overlevenden van het nationaal-socialisme.

Duits, Engels, Frans, Pools, Russisch, Spaans

Registratiekantoor Berlijn

Archieven Portaal Europa

Het Archieven Portaal Europa geeft toegang tot informatie over het archiefmateriaal van verschillende Europese landen, plus informatie over archiefinstellingen verspreid over het hele continent.

Archief van de deelstaat Noordrijn-Westfalen

Duits, Engels, Nederlands

Grabsteine

Vind grafstenen in Duitsland

Namens index

Tools voor naam zoeken, referenties van gedigitaliseerde documenten, bestanden en ontvangstbewijzen. Van genealogen voor genealogen.

Pommerscher Greif e.V.

Informatie over genealogie/familieonderzoek en plaatselijk historisch onderzoek in Pommeren (West- en Oost-Pommeren). Bieden ook een bronnendatabase om te zoeken naar plaatsen en bijbehorende parochies en registratiekantoren en informatie over bronnen die nog beschikbaar zijn.

Beierse staatsvereniging voor gezinsstudies eV

Familieonderzoek in Oud-Beieren (Ober-Beieren, Neder-Beieren, Opper-Palts) en Schwaben.

Totenzettel semmlungen

Deze database is een project van de West-Duitse Vereniging voor Gezinsstudies eV en bevat momenteel 562.099 overlijdensakten uit verschillende collecties. De opgenomen overlijdensdata gaan terug tot het jaar 1582

Emigranten uit Oldenburg

Behalve emigranten uit het Groothertogdom Oldenburg zijn er in de databank soms ook gezinsleden opgenomen die niet geëmigreerd zijn.

Duits, Nederlands, Spaans, Engels

Passagierslijsten Bremen

Arbeits Gemeinschaft Genealogie Schleswig-Holstein e.V. (AGGSH)

Bevolkingsregister Sleeswijk-Holstein

Online OFB’s

Erfgoedboeken in de huidige Bondsrepubliek Duitsland

Meer lezen:

Handleiding Duitse voorouders