Weet wat je doet

Als je een DNA test wilt gaan doen dan heb je de succesverhalen vast al wel gelezen, mensen die hun familie vinden. De één na een paar dagen zoeken, de ander zoekt jaren. Het internet staat vol met deze verhalen. Maar het kan ook heel anders aflopen en die verhalen lees je maar heel weinig. Een DNA test kan ook hele families overhoop halen in plaats van samenbrengen.

Uit de DNA test kan ook blijken dat bijvoorbeeld je vader niet je biologische vader is, je grootvader niet je biologische grootvader is of dat je zus een halfzus is. Misschien is jou moeder de tweede echtgenote van je vader en dus eigenlijk je stiefmoeder. Dan is de DNA test die je “voor de lol” deed ineens niet meer zo leuk als je dacht. Dit kan niet alleen jou leven op de kop zetten maar ook van je familie.

Als blijkt dat de relaties binnen de familie anders zijn dan gedacht, houd je dat dan voor jezelf of deel je dat met je familie. Wil je familie dat wel weten?

Behalve alle gelukkige familie reünies zijn er ook families die niet meer samen de feestdagen vieren of elkaar helemaal niet meer zien of spreken.

Bedenk, voor je een DNA test doet, goed of je dit risico wilt nemen en…

Iedereen heeft het recht om te weten wie zijn of haar biologische familie is maar niemand heeft het recht op een familie relatie. Dat je familie bent wil niet zeggen dat mensen jou willen leren kennen en je met open armen ontvangen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.