Prins Philip en zijn bijdrage aan DNA genealogie

Het was een mysterie dat de wereld lange tijd bezig hield, de moord op de voormalige Russische tsaar Nicholaas Romanov en zijn gezin.

Op 17 juli 1918 werden de voormalige Russische tsaar Nicolaas Romanov en zijn gezin vermoord. Het duurde tot 1979 voor hun overblijfselen door een amateuronderzoeker werden gevonden. Pas na de val van de Sovjet-Unie vertelde hij aan anderen van zijn bijzondere vondst. In 1991 werden vijf lichamen gevonden (de tsaar, de tsarina en drie van hun kinderen), in 2007 nog twee andere lichamen (de andere twee kinderen)

Maar hoe kom je er na zo’n lange tijd achter of de gevonden lichamen echt van de tsaar en zijn familie zijn… Op dezelfde manier als dagelijks heel veel mensen op zoek zijn naar onbekende familieleden: je vergelijkt het onbekende DNA met het DNA van mensen van wie je weet hoe je familie bent en hoopt dat er een match is. Bij een match is de kans groot dat het onbekende DNA én het bekende DNA een voorouder delen.

De echtgenote van tsaar Nicolaas Romanov was Alexandra Fjodorovna, ze was een kleindochter van Queen Victoria.

De moeder van Prins Philip was een achterkleindochter van deze Queen Victoria. Prins Philip was niet alleen familie van Alexandra, maar ook van tsaar Nicolaas, zijn moeder was een achternicht van de tsaar.

Prins Philip heeft bloed afgestaan voor een DNA onderzoek en daaruit bleek dat het de familie Romanov was.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.