Hé, welke antwoorden heb je nodig?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is geschatte etniciteit bij een DNA test

Je etniciteit is voor jou misschien ook de reden dat je een DNA test doet. Waar komen je voorouders vandaan. Waarom voel jij je aangetrokken tot een andere cultuur en wat is er waar van de verhalen van de Joodse voorouder.

Als de uitslag van de DNA test binnen is zul je misschien zeggen “zie je wel, ik wist het”. Maar wat doe je als de uitslag heel anders is dan je gedacht en gehoopt had? Wat je niet moet doen is de website van het testbedrijf sluiten en er nooit meer naar kijken. Want misschien kloppen de verhalen van de Joodse voorouder wel en kwamen niet al je voorouders uit de gebieden die nu aan jou etniciteit gekoppeld zijn.

Geschatte etniciteit

Het overzicht dat je krijgt is jou geschatte etniciteit. En uit het woord geschatte blijkt het al… het is een schatting. En dat is iets anders dan een zekerheid.

Etniciteit in je genen

Je voorouders woonden vaak in één gebied. Ze werden daar geboren, kregen er kinderen en zijn daar overleden. Dit gold ook voor hun kinderen, kleinkinderen enz. Er waren maar weinig mensen die het gebied waar ze geboren waren hebben verlaten en naar een ander land gingen onze voorouders al helemaal niet. Omdat dit voor iedereen zo was

Inhoudsopgave